Tietoa minusta

Kuka olen ja mitä teen?

Olen Lotta Ansakorpi, teatterialan ammattilainen, yrittäjä, terapeutti, kouluttaja, kirjailija sekä yrityssparraaja. Toimin laaja-alaisesti esittävän taiteen, hyvinvoinnin ja luovuuden kentässä, jossa keskiössä on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä täyden potentiaalin käyttöönotto, hyödyntäen teatterin ja gestalt-eli hahmoterapian luovia menetelmiä. Kerron tarkemmin palveluideni ja kurssien sisällöstä näillä sivuilla.

Uskon, että jokainen meistä on lähtökohtaisesti mestariteos. Alkutaipaleeni tähän elämään oli kriittinen, sillä synnyin hyvin ennenaikaisesti alle kilon painoisena. Uskon, että keskosuudestani johtuen opin jo silloin taistelemaan elämän puolesta ja ponnistelemaan kohti sitä, mitä haluan. Olen luonteeltani hyvin herkkä, tunteellinen, räiskyvä ja helposti innostuva. Olen myös pitkäjänteinen, määrätietoinen ja sisukas.

Jo pienestä pitäen minulla oli kova tarve päästä esiintymään. Olen esiintynyt 3-vuotiaasta lähtien ja murrosiässä mukaan tuli elämäni suuri rakkaus, teatteri. Lukion päätyttyä hain opiskelemaan Suomen Teatteriopiston Näyttelijäntyön linjalle, pääsin kerrasta sisään ja siellä vierähtikin heti kaksi vuotta. Hain Teatterikorkeakouluun ja Nätyyn useamman kerran sekä lisäksi Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakouluun Kokkolaan. Tarkoituksenani oli käydä katsomassa pääsykokeet Kokkolassa ja hakea seuraavana vuonna ”tosissaan”. Mutta ihmetyksekseni pääsinkin heti ensi yrittämällä sisään opiskelemaan esittävää taidetta, Teatteri-ilmaisun ohjaajan koulutusohjelmaan. Koulun jälkeen palasin Suomen Teatteriopistoon, tällä kertaa opettamaan ja siellä kului näyttelijäntyön ja teatteri-ilmaisun opettamisen parissa kolme vuotta. Tämän jälkeen minua pyydettiin tuotantopäälliköksi erääseen ammattiteatteria tuottavaan yritykseen ja siirtyminen tuntui hyvältä askeleelta urallani, vaikkakin rakastin näyttelijäntyön ja teatteri-ilmaisun opettamista. Ylenin nopeasti teatteripäälliköksi ja pääsin seuraamaan läheltä teatterituotantojen eri prosessivaiheita.

Sitten kävi niin, että firmalta jossa työskentelin, meni eräs teatteritila ns. ”alta”. Siinä kohtaa päätin perustaa ensimmäisen oman yritykseni ja hakeuduin luovien alojen yrittäjyys-kurssille.

Sain yrityksen hyvin alkuun ja otin myöhemmin itselleni yhtiökumppanin. Se oli elämäni suurin virhe, josta olen kirjoittanut ”Vaihtoehtona Kuolema”-nimisen kirjan. Se kertoo tositapahtumiin perustuen siitä, kuinka menetin kaiken, mitä olin siihen asti rakentanut. Se on kuvaus elämän täydellisestä romahtamisesta, mutta myös periksiantamattomuudesta ja toivosta toivottmuuden keskellä, kamppailusta kohti uutta parempaa elämää.

Tämän kaiken seurauksena perustinn myös Tragedian Kääntöpiiri-nimisen tapahtumakonsepitin, josta voit lukea enemmän osoitteesta www.tragediankaantopiiri.fi.

Nykyiset yritykseni Sydämenpalo Oy on toiminut vuodesta 2016 alkaen. Sydämenpalo Oy on teatterialan tuotantoyhtiö, joka järjestää erilaisia kursseja ja koulutuksia liittyen esiintymiseen ja hyvinvointiin, toimii pienimuotoisten ammattiteatteriesitysten tuottajana sekä kustannusyhtiönä.

Olen työskennellyt freelancerina 8 vuotta ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Olen tehnyt valtavan määrän erilaisia töitä hyvinvoinnin ja teatterin kentässä käsikirjoittaen, opettaen, kouluttaen ja ohjaten. Olen luonut erilaisia työpajoja tilaajan tarpeesta ja työskennellyt mm. lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten kanssa, työskennellyt ensi- ja turvakodin, maahanmuuttajien, päihde- ja mielenterveyskuntoutujien, työttömien, syrjäytymisuhan alla olevien, pitkäaikaissairaiden, työuupuneiden, työssäkäyvien, työnhakijoiden, vanhempien, omaishoitajien ja yrittäjien parissa, sekä tietenkin ihan yksityisten asiakkaiden kanssa.

Vuonna 2011 tutustuin gestalt- eli hahmoterapiaan, näyttelijäntyön hahmometodin kautta. Gestalt-terapian ajatusmaailma avasi silmäni niin mullistavalla tavalla, että koen elämässäni tapahtuneen suuren käänteen, tai muutoksen, juuri gestalt-terapian avulla. Lähdin opiskelemaan sitä ensin teatteripuolen edustajana työn ohessa Tanskaan, ajatuksena kehittää itseäni ja työtäni teatterin parissa. Se vei kuitenkin mukanaan ja kiinnostuin myös terapeutin tutkinnosta. Siirryin valmistuttuani jatkamaan opintoja terapeutti-linjalle ja minulla on ollut terapia-vastaanotto vuodest 2015 lähtien.

Ajatukseni työtäni ja elämääni kohtaan on se, että pyrin valitsemaan aina kadun valoisan puolen mutta uskallan myös katsoa mitä varjot kätkevät sisäänsä. Vastoinkäymisten kohdalla pyrin etsimään uusia reittejä tilanteesta ulos ja miettiä, kuinka lähtisin ongelmia purkamaan. Koen vastoinkäymiset toisinaan hyvinkin raskaasti ja usein saatan kokea riittämättömyyttä, ahdistuneisuutta, epäreiluuden tunnetta tai surua, mutta en jää näihin tunteisiin kiinni, vaan jatkan päättäväisesti eteenpäin. Sallin itselleni tunteita laidasta laitaan, sillä sitähän elämäkin on; ylä- ja alamäkiä tunteiden vuoristoradassa!

Työni on itselleni tapa elää ja koen olevani etuoikeutettu, että saan työskennellä näin monipuolisesti itselle tärkeiden asioiden parissa ja kohdata uusia ihmisiä. Autan ihmisiä löytämään heidän sisäisen voimansa, loistonsa ja luovuutensa ja hyödyntämään niitä niin yritystoiminnassa kuin yksityiselämässäkin, aivan kuten minuakin on matkani varrella autettu. Lähde kanssani unohtumattomalle matkalle, kohti villeimpiä unelmiasi! Sinä olet mestariteos ja oman elämäsi pääroolissa!

”Ne joita kesän helteet kiduttavat,
kaihoavat syksyn viileitä kuutamoita.

Ei heitä pelota edes ajatella,
että syksyllä sata päivää
heidän elämästään
on iäksi mennyttä.” (Buddha Shakyamuni)

Terkuin, Lotta

KOULUTUS JA KURSSIT

Yhteistyössä:

v